Publicat în 05/07/2024 

Ultimii ani au dus la o renastere a pariurilor sportive conventionale. Stigmatizarea jocurilor de noroc se estompeaza in cultura populara, iar legalizarea pariurilor sportive atrage numerosi fani ai sporturilor. Fani care cauta sa intre pe piata pariurilor pentru prima data.

Betano
Bonus de pariuri
Casa Pariurilor
Bonus de pariuri
Winner.ro
Bonus de pariuri
Unibet
Bonus de pariuri
Superbet
Bonus de pariuri
Winmasters
Bonus de pariuri
Betfair
Bonus de pariuri
Pokerstars Sports
Bonus de pariuri
Sportingbet
Bonus de pariuri
Fortuna
Bonus de pariuri
NetBet
Bonus de pariuri
Getsbet
Bonus de pariuri
Magnum Bet
Bonus de pariuri
Winner
Bonus de pariuri
Excelbet
Bonus de pariuri
Mozzartbet
Bonus de pariuri
Luck
Bonus de pariuri
Player
Bonus de pariuri
Winbet
Bonus de pariuri

Cu informatiile corecte, oricine are potentialul de a fi un bun parior sportiv. De aceea, pe site-ul bonuscod vei gasi toate elementele fundamentale necesare oricarui parior incepator.

Atentie: chiar daca vorbim de incepatori aici, recomandarea este sa te apuci de pariat doar dupa ce implinesti 18 ani.

Retine ca: pentru nici un pariu nu exista o formula magica care sa asigure un profit garantat constant. Acest fapt este o certitudine chiar si pentru pariorii profesionisti, carora li se intampla sa aiba si luni pe minus.

Ghidul pariorului incepator

Bazele pariurilor online

Daca esti la primul pariu online, s-ar putea sa intampini dificultati. Pentru ca trebuie sa alegi ce tipuri de pariuri poti plasa. Dar si pentru ca felul in care se plaseaza un pariu difera de la agentie la agentie.

🙋 Cum plasezi primul tau pariu?

In primul rand si inainte de orice, trebuie sa te familiarizezi si sa cunosti semnificatia termenilor din pariuri sportive, care sunt tipurile de pariuri si optiunile de pariere. Aceasta baza de cunostinte iti poate creste sansele de castig.

Ce ar trebui sa cunosti inainte de a plasa primul pariu?

 • tipuri de pariuri sportive – in cota fixa, in contrapartida, pre-meci, etc
 • tipuri de cote intalnite – gen miza, profit, castig, payout, etc
 • procente si sume
 • tipuri de bilete de pariuri – bilet simplu, sistem, cu baze, multiplu, combo, etc.
 • strategii de pariuri
 • tipuri de bonusuri – ce inseamna bonus, free sau full bet, rulaj si conditii de rulaj, pariu fara risc sau asigurat.

Dupa acest pas, te orientezi si iti alegi casa de pariuri la care vrei sa joci. Alege doar case de pariuri licentiate pe teritoriul Romaniei.

Apoi trebuie sa gasesti meciurile care te intereseaza, din meniul de sporturi al casei de pariuri. Tot acolo, in meniu gasesti si lista optiunilor de pariere, dand click pe meciul respectiv.

Asadar, ce tipuri de pariuri poti plasa?

 • pariuri single – sunt pariuri pe un singur meci, unde miza se multiplicata cu cota evenimentului stabileste castigul total.
 • pariuri multiple – adica un bilet de joc cu mai multe selectii. Pentru ca biletul sa fie castigator, toate selectiile trebuie sa fie castigatoare.
 • pariuri in sistem – sunt pariuri unde poti castiga si cu cateva selectii sau combinatii castigatoare.
 • pariuri cu baze – o combinatie de pariuri care pot fi jucate in sistem si pariuri multiple.

Cum citesti cotele de parirui?

Inainte de a raspunde la intrebare, sa stabilim ce sunt cotele. Cotele de pariu reflecta sansele pe care le are o echipa sportiva sa castige meciul pe care il joaca. Astfel, fiecare posibil rezultat are o anumita cota, direct proportionala cu sansele de castig. De asemenea, cotele sunt folosite de casele de pariuri si pentru a balansa sumele plasate pe toate rezultatele posibile. Astfel, evita pierderile, indiferent de rezultatul meciului.

Desi exista mai multe tipuri de cote de pariuri (3 recunoscute la nivel mondial), ca incepator este suficient sa cunosti tipul de cota folosit in Romania.

In tara noastra sunt folosite cotele europene/decimale. Cota decimala este reprezentata de un anumit numar. Acesta inmultit cu miza, reflecta castigul potential.

Formula de calcul pentru a afla probabilitatea de castig, in acest caz este foarte simpla:

probabilitate de castig = 1 / cota

De exemplu: la un pariu cu o cota de 2.5, probabilitatea de castig este 1/2.5 = 0.4. Exprimata in procente 0.4*100 = 40, probabilitatea de castig este de 40%.

🎁 Care sunt bonusurile pariurilor online?

Bonusurile sunt, in principal, crtieriul dupa care un jucator alege agentia prin care sa parieze. La randul ei, agentia foloseste bonusurile pentru a-si atrage clientii.

Tipuri de bonusuri si ce sa alegi? Iata:

 • Freebet – sau pariu gratuit – este o suma de bani primita “fictiv” de la casa de pariuri, pe care tu o folosesti ca sa pariezi. In urma acestui pariu, tu ramai cu profitul obtinut, nu si cu “suma fictiva”.
 • Full Bet – spre deosebire de freebet, in acest caz ramai si cu suma pariata si cu profitul obtinut.
 • bonus instant – este o suma de bani egala cu pana la 100% din suma depusa de jucator. Suma se acorda instant sau dupa primul rulaj.

Indiferent ce tip de bonus alegi, nu uita sa studiezi inainte termenii si conditiile aferente, pentru a cunoaste toate detaliile si a nu avea surprize.

Case de pariuri care oferă bonusuri si coduri promotionale de bun venit

Vezi mai jos lista caselor de pariuri care ofera un cod bonus sau o oferta de bun venit pentru utilizatorii care deschid un cont nou.

In loc de concluzie – reguli, sfaturi, greseli comune

Flerul nu este atu-ul principal al unui parior de succes – adica un jucator care reuseste sa faca profit constant. Un parior de succes, ca sa zicem asa, stie sa fie echilibrat si sa evite capcanele pariurilor online. Isi gestioneaza bine momentele critice. Stie cum sa isi respecte planul facut initial.

Ce reguli respecta pariorul de succes?

 • stie sa isi administreze banii – cand te apuci sa pariezi trebuie sa stii ce suma iti permiti sa joci, fara ca aceasta sa iti afecteze traiul de zi cu zi. Ca recomandare, nu aloca mai mult de 10% din venitul tau lunar. Niciodata nu lua din banii destinati cheltuielilor de intretinere pentru pariuri. Daca ai epuizat suma alocata pariurilor intr-o luna, opreste-te si asteapta pana in luna urmatoare.
 • are un plan de pariat bine inchegat – stabileste-tio strategie de pariuri, in functie de ceea ce cunosti si de cat de sigur esti pe un pariu.
 • stabileste-ti un obiectiv de atins – cand esti un jucator incepator este important sa ai un obiectiv lunar sau saptamanal, pentru a nu juca haotic. Ai grija ca acesta sa fie unul realist si usor de indeplinit.
 • joaca doar la case de pariuri foarte bune – acestea se disting prin: interfata, suport clienti in limba romana, cote, servicii live.
 • mentine controlul – fereste-te sa cazi in dependenta, pariaza responsabil!